Paper Filters en Filterhulzen - Mascotte

MASCOTTE PAPIEREN FILTERS EN FILTERHULZEN

Sinds jaar en dag produceren en leveren wij de vertrouwde Mascotte filters en filterhulzen. Het assortiment Mascotte filters en filterhulzen is veranderd. Wij zijn overgestapt op milieuvriendelijkere papieren filters en filterhulzen. Op deze pagina leest u waarom, en wat dit mogelijk betekent voor de verkrijgbaarheid van uw favoriete product.

FILTERS EN FILTERHULZEN VAN PAPIER ZIJN EEN MILIEUVRIENDELIJKER ALTERNATIEF

Omdat de meeste filters en filterhulzen kunststof bevatten en niet meermaals kunnen worden gebruikt, worden ze gekwalificeerd als single-use plastic products (SUPs). Om de impact van dit soort producten op het milieu te minimaliseren, heeft de Europese Unie een richtlijn opgesteld: de zogenaamde ‘SUP-richtlijn’. De belangrijkste doelstelling van de SUP-richtlijn is het gebruik van SUPs waar mogelijk te beëindigen, maar in elk geval te verminderen.

Mascotte heeft ervoor gekozen het gebruik van SUPs te beëindigen door de losse filters en de filters die in een filterhuls zitten, voortaan van papier te maken. Op deze manier wordt het milieu minder belast. Natuurlijk blijft het van belang dat na het gebruik iedereen zijn filters netjes in een (zak)asbak of in de daarvoor bestemde afvalbak deponeert.

WAT IS VERANDERD?

Filters

 • Mascotte Original Slim Filters 120 (6 mm): deze zijn vervangen door de nieuwe Mascotte Original Slim Paper Filters 120
 • Mascotte Original Extra Slim Filters 150 (5.3 mm): deze zijn vervangen door de nieuwe Mascotte Original Extra Slim Paper Filters 150
 • Mascotte Brown XL Slim Paper Filters 120: deze blijven verkrijgbaar, maar zitten nu in nieuwe zakjes

Van de volgende filters kunnen wij helaas geen papieren variant aanbieden. Deze filters zijn  uit het assortiment:

 • Mascotte Original Filters 100 (7 mm)
 • Mascotte Menthol Slim Filters 120

De zakjes van alle Mascotte filters zijn voortaan gemaakt van gerecycled materiaal.

Filterhulzen

 • Mascotte Original Filter Tubes 200: Deze zijn vervangen door de nieuwe Mascotte Original Paper Filter Tubes 200
 • Mascotte X-Long Filter Tubes 200: Deze zijn vervangen door de nieuwe Mascotte X-Long Paper Filter Tubes 200

Van de overige kunststofhoudende filterhulzen in ons assortiment kunnen wij op helaas geen papieren variant aanbieden. Daarom worden de volgende filterhulzen niet meer verkocht:

 • Mascotte Menthol Filter Tubes 200
 • Mascotte Fresh Cliq Filter Tubes 100
 • Mascotte Gold Filter Tubes 200 Mascotte
 • Carbon Filter Tubes 200

Verpakkingen 

De verpakkingen van de papieren varianten van de Mascotte filters en Mascotte filterhulzen hebben een nieuwe, herkenbare layout. Op deze verpakkingen ziet u het ‘plastic-free paper filters’-logo.

Vragen

Wij begrijpen dat deze aanpassingen mogelijk vragen bij u oproepen. De antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u hier. Mocht het antwoord op uw vraag daar niet bijstaan, kunt u uw vraag stellen of telefonisch, door te bellen naar .

We hopen dat u voldoende bent geïnformeerd en gaan ervan uit dat u begrip heeft voor onze keuze om milieuvriendelijkere producten op de markt te brengen.